sabato 7 dicembre 2013

Più è facile, più è buono: Verdure al forno.

Today's recipe is one of my trusted dish. It's a side dish, very easy to prepare and it's impossible to make some mistakes, my boyfriend loves it and sometimes I cook it as a main course when we want something light but delicious.I'm talking about baked vegetables.

Oggi vi propongo la ricetta di uno dei miei piatti a rischio zero. E' un contorno, facilissimo da fare e impossibile da sbagliare, il mio ragazzo lo adora e alcune volte lo mangiamo come piatto unico quando vogliamo un pasto leggero ma sfizioso. Sto parlando delle verdure al forno.










 Ingredients.- All different kind of vegetables you think can be good baked, such as potatoes, zucchini, peppers, onions, eggplants, tomatoes ... And I'd be glad to read any suggestion!
- Salt
- Extra-vergin olive oil

Ingredienti.
- Verdure a scelta: patate, zucchine, cipolle, peperoni, melanzane, pomodori ... qualsiasi verdura vi piaccia! Anzi sono la prima ad ascoltare volentieri consigli su quali verdure cucinare con questa preparazione!
- Sale qb
- Olio evo


Preparation.
Cut off all the vegetables in quite thin strips, please keep in mind that each vegetable needs different time to cook properly, so consider this when cutting.
Put a baking sheet on a tray, pour the vegetables on and add both salt and olive oil. Bake for at least 30' minutes at 200' C (about 390' F). Finish off baking with the fan on or the grill.

Procedimento.
Tagliare le verdure a listarelle più o meno sottili a seconda della verdura, tenendo in mente che ciascuna ha tempi di cottura diversi. Disporre le verdure su una teglia con carta da forno, salare e versare un po' d'olio.
Infornare a 200' per almeno 30 minuti. Completare la cottura con il forno ventilato o il grill.


And that's it, we are ready to serve. A great result with little effort!

Ed ecco le verdure pronte per essere servite. Risultato garantito!

Buon appetito!

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